Google IPO og dens effekt på venturekapital industri

Google IPO og dens effekt på venturekapital industri

“Google IPO får nogen indvirkning på markedet for risikokapital?” FundingPost () adspurgte 32 Venture kapitalister og Angel investorer for deres udtalelser. FundingPost er glade for at dele disse svar fra førende ventureinvestorer, som det bør hjælpe guide administrerende direktører for nye virksomheder, der har planer om at rejse kapital i dag:
1) Google rejst 25 millioner dollar fra Sequoia Capital og Kleiner Perkins Caufield & Byers. Ville du have investeret i Googles serien en runde hvis de havde præsenteret til dig?
Joe Rubin, direktør, FundingPost:
“Vi har modtaget blandede svar-Angel-investorer dybest set sagde ‘Ja’, som de kunne lide teknologien.”
Atul Madahar, rektor TL Ventures:
“Nej, fordi det ville have været for svært for os at virkelig forstå overlegenhed af deres motor uden orden kode. Også Yahoo var den dominerende søgemaskine på det tidspunkt, efterfulgt af en halv snes andre motorer, meta-motorer, osv. “
Darren Wallis, Venture Partner, krydse Atlanterhavet kapitalpartnere:
“Jeg ville have bestået på det, fordi jeg ville have troet forretningsmodellen ikke ville være bæredygtig, givet den stærkt fragmenteret plads på tidspunktet. Det viser du bare, at nogle gange du nødt til at kigge forbi forretningsmodellen og fokusere på den overlegne teknologi. Derefter, teknologien kørte forretningsmodellen.”
Eric Janszen, adm. direktør, Osborn kapital (Early-stage angel fond)
“Vi har helt sikkert investeret i lyse studerende med gode ideer ud af universiteterne, men ikke for nylig. Ville vi har investeret i disse særlige lyse studerende dengang? Jeg var heldig nok til at opfylde Googles grundlæggere sidste år på Stanford og var imponeret af enkelhed og klarhed i deres vision, som ikke havde ændret sig fra dag ét, og ingen tvivl om at ville har appelleret til os derefter. De fleste virksomhed ideer du ser i dag er funktioner af Cisco eller Microsoft produkter, eller business applikationer.”
2) Google IPO indvirke på venture investere for de næste 12 måneder? Vil det øge værdiansættelser? Er det, der er nye “hope” for udgange for venture-backed virksomheder?
Joe Rubin, direktør, FundingPost:
“Størstedelen af VCs fortalte os at det er”business as usual”og der vil ikke være meget af en virkning. På FundingPost mener vi, at virkningen vil kunne mærkes på CEO niveau – hvor en stifter af en start ser potentialet for en home run i deres exit.”
Jepsen Carsten, adm. direktør, Horizon Ventures:
“De virksomheder, der investeres i dette selskab kommer til at blive ‘reddet’ fra dårlige afkast, da det er en af de eneste succeser i sektoren. Der kan påvirke lp’er til at geninvestere i Internet centreret midler… men jeg tvivler. Offentlige og private værdiansættelser tendens til at flytte sammen sektor for sektor, selvom dette ofte ikke gør logisk sans. Så hvis Google IPO værdiansættelse holder op over tid, kan det blive et benchmark for exit værdiansættelser. På den anden side, hvis den tanke, vil det kun afspejle dårligt på sektoren – de grådige VCs snydt offentligheden igen…”
Chris Roser, General Partner, Roser Ventures:
“IPO markedet har altid indflydelse på venture investerer i forhold til højere værdiansættelser mere åbne vinduet IPO. Spørgsmålet er, hvor meget Google vil påvirke IPO markedet og i det omfang, det er en succes, jeg tror, det vil bidrage til en god IPO markedet.”
3) føler du, at dette vil varme op M & A rummet – med Google nu har “valuta” for erhvervelser og Yahoo og Microsoft racing at konkurrere?
Joe Rubin, direktør, FundingPost:
“Fleste af investorerne følte at kun et par virksomheder ville gavne direkte og at M & A space har forbedret dette år selvstændigt.”
John Shulman, administrerende direktør, allierede kapital:
“Der er ingen tvivl om, at M & A vil varme op. Det sker alligevel, og dette vil kun accelerere hastigheden af aktivitet.”
Jesse Lawrence, lektor, Update partnere:
“IPO kan varme op M & A aktiviteten inden for søgning og relaterede sektorer, men bør ikke have en betydelig indvirkning på andre software sektorer.”